Taxameterløft-kampagnen

Læs mere om vores taxameterløftkampagne, vores stragetiske mål og corona.

I SDS landsbestyrelsen har vores strategiske mål for 2020 været, at styrke fagligheden og kvaliteten på socialrådgiveruddannelsen, samt skabe mere anerkendelse af faget. Socialrådgiveruddannelsen er den velfærdsuddannelse med færrest ressourcer. Det kan de studerende mærke, i form af manglende vejledning, for store hold, manglende øvelse i kommunikation og sagsbehandlings metoder og meget mere. For at forbedre disse vilkår, har vi arbejdet på en kampagne for at få taxameterløft af socialrådgiveruddannelsen fremsat til finanslovsforhandling i august.Kampagnen handler altså om at sikre at socialrådgiveruddannelsen får en større økonomisk ramme.

Men i starten af Marts gjorde Corona sit indtog i Danmark. Det skabte nogle helt andre og mere akutte problemer for fagligheden og kvaliteten på uddannelsen – og nye muligheder for at øge anerkendelsen af vores fag.

Ved at viderebringe historier fra vores studerende om den aktuelle situation til politikere og studieledere, har vi fundet løsninger på BA-eksamen, praktikken mm. og vi har engageret over 300 studerende i lokale online aktiviteter og nationale webinarer med stolte historier fra socialt arbejde i en krisetid. De sidste måneder har endnu engang bevist, at vi har et stærkt både fagligt og socialt fællesskab. Derfor vil vi blive ved med at kæmpe for et taxameterløft af socialrådgiveruddannelsen og en større økonomisk ramme – trods den nye virkelighed med corona.

Samtidig mener vi, at den seneste tid endnu engang har understreget, hvor vigtig en funktion socialrådgivere har i vores samfund. Coronaen har ramt de udsatte borgere hårdest, og der er brug for dygtige og erfarne socialrådgivere til at hjælpe dem videre. Derfor mener vi, at det er tid til, at vores fag kommer mere i fokus og får den anerkendelse det skal have.