“Studenterpolitik skal nære naiv”

SDS kæmper for at socialrådgiveruddannelsen skal være i top samt sikre et stærkt og socialt fællesskab. Et landsdækkende samarbejde gør os stærke. Men vi skal huske at engagementet skal bære det.

SDS's første forretningsudvalg 2007

SDS's første forretningsudvalg 2007

Politikken fra 15 år siden lever videre i organisationen i dag og det er stærkt. Således kan visionen leve videre uanset hvem der er medlemmer. Som studenterorganisation kan SDS noget særligt, fordi det er et fællesskab om faget, hvilket praktikkorpset er et fremragende eksempel på. På socialrådgiveruddannelsen skal du i praktik på 5. semester. Nogle studerende har det ikke altid lige godt i praktikforløbet, og netop der kommer SDS ind i billedet. Engagement fra studerende bærer studenterorganisationen, og er med til at gøre en forskel for socialrådgiveruddannelsen.  Der har brug for nogle som kan hjælpe og støtte studerende i praktikperioden. Engagement fra studerende medvirkede til at sagen fik en politisk interesse i debatten. Praktikkorpset blev til, hvor at socialrådgiverstuderende nu fik mulighed for at få en bisidder.

”Studenterpolitik skal nære naiv. Ambitionerne er et udtryk for at man er i gang med at bære noget videre. At tro på det, elsker jeg studenterpolitik for og at det lever videre i dag”

Sådan lyder vurderingen fra Mads Samsing, medstifter af SDS

For at kunne ændre noget, så er vi nødt til at så sammen og der er det som SDS kan. Vi er en mindre studenterorganisation, hvilket gør at der er en god mulighed for at skabe tætte relationer mellem medlemmer og for at få en rolle i SDS. I dag kan vi se Ditte Brøndum og Rasmus Balslev, som har været aktive i SDS og nu er aktive i DS. Mange som har været medlem af SDS fortsætter i DS og bliver personligt udviklet gennem tiden. Hvilket er endnu et bevis på at SDS har et stærkt engagement fra de studerende.

Ideen til SDS opstod i det smukke farverige efterår i 2005, hvor Mads Samsing, som ny studerende så på omverdenen og på deres studenterorganisationer – specielt lærer, sygeplejerske og pædagog organisationer. Hvorfor havde socialrådgiverstuderende ikke havde en studenterorganisation, som kunne få fokus på uddannelsen, markere sig i debatten samt skabe en stærk dagsorden – hvor bånd bliver knyttet mellem studerende og fagforening? Først mødte ideen om SDS-modstand. Skulle socialrådgiverstuderende nu være studenterpolitikere? Hvis de blev det, så var bekymringen at de ikke var optaget af deres studie. Alligevel var der 6 studerende i DS´s hovedbestyrelse der kæmpede for ideen. I januar 2007 fik SDS stor opbakning og anerkendelse. Dermed blev SDS stiftet.


Gennem SDS har de studerendes engagement stor betydning for at kunne forbedre socialrådgiveruddannelsen. Indtil videre er der kommet et utal af ændringer. Udover bisiddere til praktikforløbet er der bygget faglige ydelser op, studenterstillinger og et større fagligt fællesskab.