Interview: studiestart i en coronatid

Introugen på studie er oftest en uge fyldt med sammenkomster, ture og fester med sine nye medstuderende. I år bliver det helt anderledes. Corona skal stadig tages alvorligt, og det påvirker studiestarten på uddannelser landet over. Vi har taget en snak med Kirsten, 24 år, om hvordan det er at starte nyt studie i en coronatid, og hvilke tanker hun har gjort sig omkring sin uddannelse.

Efter et år på universitet følte Kirsten ikke, at det var det helt rigtige valg, og hun starter nu på socialrådgiveruddannelsen i stedet.

”På universitetet, følte jeg det blev lidt for teoribaseret. Jeg vil gerne ud og bruge de ting jeg lærer i virkeligheden. Med en professionsbachelor får jeg både teoriens base og praktikkens udfoldelser”.

Derudover var arbejdet med udsatte borgere og muligheden for at kunne gøre en forskel, noget der stod Kirsten meget nært. Og netop coronatiden har understreget hvor vigtigt det er at stå sammen og udvise samfundssind i krisetider.

Og hvordan er det så at skulle starte midt under en pandemi?
”Altså det er klart at introperioden er præget af den situation vi alle sammen står i – vi kommer for eksempel ikke på en introtur i år, og introfesterne er også under visse restriktioner. Jeg tænker også meget på de studerende der befinder sig i risikogruppen, og derfor bliver nødt til at holde sig hjemme under introugen. Dog er jeg sikker på at tutorerne har gjort alt hvad de kan for at det bliver en god introuge for alle nye studerende”

Kirsten drømmer om at tage sin praktik i udlandet, og selvom det er usikkert om det kommer til ske, er hun stadig positiv.

”I en tid præget af usikkerhed synes jeg det har været dejligt at man virkelig har kunne se et samfundssind. Og det er ikke kun her i Danmark, men i hele verden hvor vi bliver nødt til at stå sammen, når vores hverdag pludselig ændrer sig så drastisk. Jeg har også et håb om at nogen af de begrænsninger coronakrisen har sat for os alle, kan være med til at gavne klimaet i større eller mindre omfang. Jeg håber at vi vil tage samfundssindet og klimabevidstheden med os når denne her pandemi engang er slut.”

Så om det bliver praktik i udlandet eller ej, det er stadig ikke sikkert, men en ting er sikkert – vi så glade for byde Kirsten og de 2340 andre nye socialrådgivere velkommen. Vi håber at I vil stå sammen og få det bedste ud af jeres studietid. I SDS vil vi i hvert fald gøre alt for at I får en god studiestart, og en lærerig og sjov studietid.