Eksamensangst?

Har du eksamensangst eller vil du blot have eksamenstips? så læs med her

Eksamensangst?

Jeg husker min eksamen på 1. semester. Jeg skælvede, og jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre, eller hvad der ville ske.

Efter den eksamen vidste jeg, at jeg måtte gøre noget for at det ikke ville blive sådan en oplevelse fremover.  På 2. semester eksamen gik meget bedre, fordi jeg begyndte at strukturere min læsning. Ydermere gav jeg mig selv lov til at holde fri fra læsningen, og mest af alt, så troede jeg på mig selv – at jeg godt kunne. Måske er det mest troen, og meget strukturen, der gjorde at anden gang gik det meget bedre. Vi bliver uddannet i at kunne arbejde systematisk, og det er en kompetence der virkelig kommer i spil her. Brug den systematik. Skal du f.eks. til en skriftlig eksamen, så bestem dig på forhånd hvor længe du vil bruge på hvert spørgsmål. Hellere skrive lidt til meget, end meget til lidt. Går man i stå, så gå videre til det næste. Der bliver nok tid til at gå tilbage. Det vigtigste af alt er, at man får lavet noget. 

Til de mundtlige eksamener har det hjulpet mig, at have en begrebsliste med. Hvilke teorier eller metoder, vil man kunne snakke om? Jeg har navnet på teoretikeren, navnet på teorien, og få ord der beskriver teorien. Det blev min redning til den sidste mundtlige eksamen. Jeg gik i stå og kunne slet ikke huske hvad jeg skulle sige, eller hvem jeg var for den sags skyld. Alt jeg havde lyst til var bare at gå. Men med papiret kunne jeg finde teorien frem allerbagerst i tankemylderet. Det blev min redning. 

Jeg håber du finder en måde der er bedst for dig!

Held og lykke med eksamen! 

Kender du til at have eksamensangst? Så kan du få hjælp på www.srg.dk hvor de bl.a. har gode råd, gruppeforløb online og workshops til at få nogle redskaber så man kan lægge eksamensangsten fra sig.