Høringssvar: Gør SU-reglerne så enkle som muligt

SDS arbejder som altid for, at reglerne på uddannelsesområdet bliver implementeret så godt som muligt, og at reglerne er så enkle som muligt at forstå for os studerende.

Konkret skriver vi:

  • Regeringen vil begrænse ikke-danske EU-borgeres ret til SU. Det vil regeringen på trods af, at der ikke er et reelt problem med, at udenlandske studerende malker SU-systemet. Til gengæld vil forringelsen gå kraftigt ud over dem, den rammer.
  • Det skal være meget tydeligt, hvilke dokumentationskrav der skal være for at få udeboende SU. Mange betaler f.eks. husleje kontant eller bor sammen, hvor den ene betaler, og i den slags situationer kan det være svært at dokumentere. Det skal reglerne tage højde for.
  • Vi vil beholde fristen for indsendelse af dokumentation for uddannelse i udlandet på seks måneder. Regeringen vil forkorte fristen, men det er en dum idé. Når det tager lang tid at indsende dokumentation, skyldes det ikke manglende vilje eller dovenskab hos os, men at det tager lang tid for vores institutioner at give os vores eksamensbevis. Men administrative problemer skal ikke ligge os til last.

Læs hele høringssvaret her. 

Vi sender dette høringssvar til Styrelsen for videregående uddannelser. Det gør vi sammen med de andre organisationer for studerende på de mellemlange videregående uddannelser, nemlig Danske Studerendes Fællesråd (DSF), Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS), Lærerstuderendes Landskreds (LL) og Pædagogstuderendes Landssammenslutninger (PLS).

Kontakt

Kontakt os

Har du spørgsmål om uddannelsen, praktikken, medlemskab – eller noget helt andet?

Kontakt os

Her bor vi

Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende
Toldbodgade 19B · 1253 København K